”Snježna kraljica” na Sljemenu: Utrke će pratiti oko 300 milijuna ljudi u cijelom svijetu

ZAGREB (AA) – U Hotelu ”Westin” u Zagrebu organizatori su danas najavili održavanje slalomskih utrka za žene i muškarce Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” (SQT) ”Snježne kraljice” koje će se održati 3. i 4. siječnja/januara 2018. godine na Sljemenu, javlja Anadolu Agency (AA).

Zagrebačka gora Sljeme i ove godine bit će domaćin za 15 najboljih slalomaša i slalomašica svijeta koji će doći u pratnji 400-tinjak članova stručnih timova iz 25 zemalja svijeta, a dvodnevni događaj će pratiti preko 500 domaćih i stranih novinara.

Jala

Riječ je o 12. utrci slalomašica i 9. utrci muškaraca slalomaša otkad se SQT održava na Sljemenu, od 2005. godine. Zagreb je zbog dosad pokazane kvalitete u održavanju utrka 2013. godine primljen u prestižni “Club 5 Ski Classic”, a FIS je Sljeme uvrstio u program održavanja utrka do 2021. godine.

Zanimljivo je da je Zagreb jedini glavni grad u svijetu koji ima ovu FIS-ovu utrku, istaknuo je Miho Glavić, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza (HSS) i predsjednik Organizacijskog odbora SQT-a.

Izvlačenje startnih brojeva za obje utrke ove godine održavat će se na klizalištu, u “Ledenom parku” na Trgu Kralja Tomislava kao još jedan dio adventskog programa, čime će se dodatno obogatiti Advent u Zagrebu koji je ove godine po treći put Zagreb doveo da bude proglašen ponajboljim europskim gradom sa adventskim programom.

Prvo izvlačenje startnih brojeva održat će se 2. siječnja kada će 15 najboljih svjetskih slalomašica izvući svoj startni broj, a sutradan, 3. siječnja, startne brojeve će izvući najbolji svjetski slalomaši.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je sudjelovao u predstavljanju nadolazećeg SQT-a poručio je kako je ovaj događaj izvrsna turistička promocija za Zagreb, posebno za adventski program.

“Sljeme smo upisali na zlatnu kartu europskih skijaških centara”, poručio je gradonačelnik Bandić i zahvalio se svima koji su do sada sudjelovali u organizaciji ovog događaja.

Unatoč najavama zatopljenja, pa čak i kiše, koji će otežati posao organizatorima, Sljeme će uz pomoć strojeva za umjetno osnježenje staze biti spremno za predstojeće utrke, najavili su organizatori.

Hrvatski najbolji skijaš Filip Zupčić, koji će nastupiti na mukoj utrci na Sljemenu, kazao je kako je isprobao sljemensku stazu te kako očekuje dobre uvjete, ali i dobar rezultat za sebe.

Slalomske utrke uživo će prenositi Hrvatska radiotelevizija (HRT), a prijenos će se preko 25 TV postaja gledati na svim kontinentima.

Ivica Kostelić spustit će se Crvenim spustom prije početka obiju utrka sa HTV-ovoj kamerom na kacigi.

Prošle godine obje je utrke na Sljemenu uživo gledalo 20.000 gledatelja, dok putem različitih TV prijenosa i snimaka za utrku sazna oko 300 milijuna ljudi, a slične brojke očekuju se i ove godine.

Ulaznice za obje utrke uključuju prijevoz do skijališta te hranu i piće, a kretat će se od 30 kuna (4 eura) za žensku do 50 kuna (5,5 eura) za mušku utrku, sa popustom od 50 posto za djecu.

POVEZANI ČLANCI

”A Le Coq Arena” u Talinu: UEFA Super Cup nikada na manjem stadionu
Sport
0 dijeljenja2728 pregleda

”A Le Coq Arena” u Talinu: UEFA Super Cup nikada na manjem stadionu

Anadolu Agency - Oct 09, 2017

TALIN (AA) – Bakir Tiro – ”A Le Coq Arena” u Talinu, na kojoj će sutra utakmicu posljednjeg kola grupe ”H” kvalifikacija za…

“Simpsonovi” se ipak vraćaju na male ekrane
Film & TV
0 dijeljenja1813 pregleda
0 dijeljenja1813 pregleda

“Simpsonovi” se ipak vraćaju na male ekrane

NN - Jul 25, 2018

Simpsonovi se 30. septembra vraćaju na male ekrane, saopšteno je na Komikon panelu (Comic-Con) u San Dijegu. Autor popularnog crtanog filma Met Grejming,…

“Scream For Me Sarajevo” najbolji dokumentarni film na festivalu u Čikagu
Kultura, Umjetnost
0 dijeljenja2189 pregleda

“Scream For Me Sarajevo” najbolji dokumentarni film na festivalu u Čikagu

FENA - Nov 13, 2017

Bosanskohercegovački dokumentarni film Scream For Me Sarajevo osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film na Internacionalnom festivalu filma i muzike u Čikagu, CIMM…

“Filigran fest“ u Sarajevu: Održan koncert tradicionalne turske muzike i bh. folklora
Kultura, Umjetnost
1 dijeljenja2288 pregleda

“Filigran fest“ u Sarajevu: Održan koncert tradicionalne turske muzike i bh. folklora

Anadolu Agency - Oct 28, 2017

SARAJEVO (AA) – Koncertom tradicionalne turske narodne muzike i bosanskohercegovačkog folklora u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu završen je "Filigran Fest", koji…

“Cliff Diving Bentbaša 2019“: Skakači u vodu oduševljavali publiku
Vijesti
0 dijeljenja852 pregleda

“Cliff Diving Bentbaša 2019“: Skakači u vodu oduševljavali publiku

Anadolu Agency - Aug 03, 2019

Sarajevo je ove godine po peti put domaćin skokova sa litice na Bentbaši. Organizator je kao i ranijih godina Udruženje za promociju sporta…

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Preporučeni članci